In december 2000 is de stichting Paladijn opgericht door ouders. Nadat wij in 2001 een aantal voorzieningen hadden bezocht, stond het voor hun vast. Wiij wilden iets te zeggen hebben over de plek waar onze kinderen wonen. Sterker nog, de kinderen hebben daar ook iets over te zeggen.

Zorg en huisvesting

Nadat wij ongeveer wisten wat het moest worden - de keuze viel op appartementen - zijn wij in gesprek gegaan met een aantal zorgaanbieders. Al snel werd het ons duidelijk dat er minimaal 12 bewoners (inmiddels zijn het er 26) moeten zijn om de gewenste 24-uurs zorg mogelijk te maken. Na de aanvankelijke keuze van een zorgaanbieder hebben wij besloten om per 1 januari 2014 de 24-uurs zorg door de Stichting Amerpoort te laten verzorgen. Amerpoort heeft een zeer ruime expertise met wooninitiatieven in de provincies Utrecht. Flevoland en ’t Gooi. Ons eerste gesprek met woningbouwvereniging Groene Stad Almere (de Alliantie Flevoland) was zo positief dat wij niet eens verder zijn gaan zoeken.

Inventarisatie van de wensen

Na diverse gesprekken met ouders en talrijke ouderavonden werd ten dele duidelijk wat de wensen van de bewoners waren. Daarop werden in het voorjaar van 2001 in samenwerking met Groene Stad Almere (nu De Alliantie Flevoland) en Casla (Centrum voor Architectuur Stedenbouw en Landschap van Almere) workshops georganiseerd om meer inzicht te krijgen in de woonwensen van de toekomstige bewoners. Het was bijzonder dat de architecte, mevrouw Nahied Koolen, ook op deze dagen aanwezig was om zich door hen te laten inspireren. Nahied Koolen heeft de toekomstige bewoners geïnterviewd en beloofde zoveel mogelijk ideeën mee te nemen in haar ontwerp.

Realisatie

»» lees verder bij Het gebouw

Foto slideshow

traject01
traject02
traject03
traject04
traject05