Het uiteindelijke ontwerp is een stoer gebouw met volwaardige appartementen, elk van rond de 70 m². De 26 appartementen worden bewoond door de 26 verstandelijk beperkte bewoners.

De appartementen zijn gebouwd volgens de bouwnormen van 2007: hoge plafonds, brede (rolstoeltoegankelijke) gangen, kitchenette, woonkamer, slaapkamer en volwaardige badkamer. Iedere woning is voorzien van een balkon.

De centrale entree, gangen en tuin zijn voorzien van een continue videobewaking. De bewoners kunnen zien wie er bij hen aanbelt door een videofoonverbinding. In de hal bevinden zich ook de brievenbussen.

Het gebouw bestaat uit vier woonlagen. Er bevinden zich 5 appartementen op de begane grond en zeven op de eerste, tweede en derde etage. Op de begane grond en de tweede etage zijn gemeenschappelijke woonkamers ingericht.

De kleur van de gevelsteen is zandgeel met accenten van helder rood, groen, blauw en geel. De keuze voor dit heldere kleurenpalet sluit aan bij de wensen van de bewoners, zoals dit tijdens de workshops naar voren kwam. Ook de gescheiden slaapkamer en eigen badkamer stonden hoog op de verlanglijst. De architect heeft goed geluisterd.

Als eerbetoon aan de toenmalige directeur van De Alliantie, de heer Jan de Vletter, is het tuinplein omgedoopt tot het “Jan de Vletterplein”.

Foto slideshow

gebouw01

Ontwerp gebouw en mozaïek
gebouw02

Voorgevel hoek
gebouw03

Zijgevel
gebouw04

Het hele gebouw
gebouw05

Zijgevel rechts
gebouw06

Zijgevel links
gebouw07

Entree
gebouw08

Entree van binnenuit gezien
gebouw09

Tuinplein
gebouw10

Tuinplein
gebouw11

Tuinplein
gebouw12

Tuinplein
gebouw13

Kruidentuinen
gebouw14

Kunstwerken in de binnentuin
gebouw15

Zicht naar buiten
gebouw16

Eettafel
gebouw18a

Eettafel begane grond
gebouw17

Woonkamer begane grond
gebouw18

Kleine eettafel
gebouw19

Keuken
gebouw20

Hal
gebouw21

Hal
gebouw22

Woningengalerij
gebouw23

Woningengalerij
gebouw24

Woningengalerij
gebouw25

Woningengalerij
gebouw26

Verdieping met lift
gebouw27

Trappenhuis
gebouw28

Gezamenlijke woonkamer boven
gebouw29

Gezamenlijke woonkamer boven