Het uiteindelijke ontwerp is een stoer gebouw met volwaardige appartementen, elk van rond de 70 m². De 26 appartementen worden bewoond door de 26 verstandelijk beperkte bewoners.

De appartementen zijn gebouwd volgens de bouwnormen van 2007: hoge plafonds, brede (rolstoeltoegankelijke) gangen, kitchenette, woonkamer, slaapkamer en volwaardige badkamer. Iedere woning is voorzien van een balkon.

De centrale entree, gangen en tuin zijn voorzien van een continue videobewaking. De bewoners kunnen zien wie er bij hen aanbelt door een videofoonverbinding. In de hal bevinden zich ook de brievenbussen.

Het gebouw bestaat uit vier woonlagen. Er bevinden zich 5 appartementen op de begane grond en zeven op de eerste, tweede en derde etage. Op de begane grond en de tweede etage zijn gemeenschappelijke woonkamers ingericht.

De kleur van de gevelsteen is zandgeel met accenten van helder rood, groen, blauw en geel. De keuze voor dit heldere kleurenpalet sluit aan bij de wensen van de bewoners, zoals dit tijdens de workshops naar voren kwam. Ook de gescheiden slaapkamer en eigen badkamer stonden hoog op de verlanglijst. De architect heeft goed geluisterd.

Als eerbetoon aan de toenmalige directeur van De Alliantie, de heer Jan de Vletter, is het tuinplein omgedoopt tot het “Jan de Vletterplein”.

Foto slideshow

gebouw01
Ontwerp gebouw en mozaïek
gebouw02
Voorgevel hoek
gebouw03
Zijgevel
gebouw04
Het hele gebouw
gebouw05
Zijgevel rechts
gebouw06
Zijgevel links
gebouw07
Entree
gebouw08
Entree van binnenuit gezien
gebouw09
Tuinplein
gebouw10
Tuinplein
gebouw11
Tuinplein
gebouw12
Tuinplein
gebouw13
Kruidentuinen
gebouw14
Kunstwerken in de binnentuin
gebouw15
Zicht naar buiten
gebouw16
Eettafel
gebouw18a
Eettafel begane grond
gebouw17
Woonkamer begane grond
gebouw18
Kleine eettafel
gebouw19
Keuken
gebouw20
Hal
gebouw21
Hal
gebouw22
Woningengalerij
gebouw23
Woningengalerij
gebouw24
Woningengalerij
gebouw25
Woningengalerij
gebouw26
Verdieping met lift
gebouw27
Trappenhuis
gebouw28
Gezamenlijke woonkamer boven
gebouw29
Gezamenlijke woonkamer boven